Doelgroep

n.

Vaktherapie Beeldend kan voor verschillende leeftijden en doelgroepen ingezet worden. Ik richt mij op de doelgroep kinderen in de leeftijd van ┬▒ 4 tot 14 jaar met psychosociale problemen al dan niet in combinatie met persoonlijkheidsstoornissen.

Waarom deze doelgroep?

Ik merk dat ik op een natuurlijke manier contact maak met kinderen.┬áKinderen zijn zo boeiend, zo ontwapenend, basic en echt. Mooie mensjes… Tegelijkertijd weet ik vanuit mijn zevenjarige ervaring als onderwijsassistent in het speciaal basisonderwijs dat ouders en leerkrachten vaak heel graag willen, maar ook soms vastlopen. Ook zie ik kinderen zo vaak worstelen en naar hun plek zoeken. En het onderwijs kan mede door beleidsbeslissingen en bezuinigingen vaak niet bieden wat die kinderen eigenlijk nodig hebben.

Bij het individueel begeleiden van kinderen merkte ik regelmatig dat ze meer kunnen. Mijn passie is om ze daarbij te helpen. Kinderen moeten zoveel in een wereld van onrust en daarin vind ik het belangrijk dat ze een veilige plek hebben. Ik wil ze daarin hun eigen stem laten ontdekken en (terug)geven, zodat ze de ruimte krijgen om hun eigen gaven en talenten te ontwikkelen zoals hun Schepper het heeft bedoeld.